Blog

Kun of wil jij schrijven over jouw ervaring als jonge ouder? Of wat het moederschap met je doet? Laat het weten aan onze vrijwilligers. Misschien verschijnt jouw blog wel op deze plek.

Even voorstellen…

Mei 2006, ruim 11 jaar geleden, kwam ik er op 17-jarige leeftijd achter dat ik in verwachting was. Ik stond perplex en viel stil. “Wat nu?” Dacht ik. Mijn relatie was al ten einde, ik was vrijgezel en stond in de bloei van mijn leven…. Tot het moment dat ik deze onverwachte ontdekking deed.
Ik zat in de 5e klas van het VWO en zou na mijn examens gaan studeren en op kamers gaan wonen in Groningen. Tenminste dat was mijn idee. Dit bleef echter bij een idee. Al vlot wist ik dat ik alles op alles ging zetten om er wat van te maken. Het was duidelijk dat, hoe jong ik ook was, ik mijn verantwoordelijkheid wilde nemen. Met dank aan de steun en het begrip van mijn omgeving en de liefde die ik voor mijn inmiddels 11 jarige zoon had en nog steeds heb, heb ik in de jaren erna geknokt om voor hem en mezelf te kunnen zorgen. Nu met een universitair diploma op zak, twee jaar werkervaring binnen de jeugdzorg en een liefdevol gezin, kan ik zeggen dat ik het doel wat ik destijds voor ogen had, gehaald heb. Deze levenservaring heeft mij sterker gemaakt en ook het belang benadrukt van een omgeving waarin steun, begrip en liefde deel uitmaken. Ik heb mij hiermee gelukkig mogen prijzen. Echter zullen er ook (aanstaande) moeders en vaders zijn waarbij deze factoren, spijtig genoeg, in mindere mate aanwezig of zelfs helemaal afwezig zijn.

De ontmoetingsplek biedt voor deze ouders een plek om dit wel te vinden. Ik ben blij dat ik als vrijwilliger deel uit mag maken van dit mooie initiatief. Mijn naam is Ana van den Brink en ik kijk uit naar de ontmoetingen met (aanstaande) ouders van jonge kinderen. Hopelijk tot ziens.

(januari 2018)

Image Map

Heb je iets te vragen? Neem dan contact met ons op