centrumjeugdgezin

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in De Wolden en Hoogeveen is een netwerkorganisatie. Binnen het CJG werken professionals van de jeugdgezondheidszorg, de welzijnsorganisatie, MEE en de gemeente samen. De website van het Centrum voor Jeugd en Gezin de Wolden Hoogeveen is een digitaal platform voor alle ouders, opvoeders en professionals die vragen hebben over het opgroeien, de opvoeding of de gezondheid van hun kind.
Naar website

ggzdrenthe

GGD Drenthe voert de zorg uit voor kinderen van 0 tot 19 jaar in Assen, Borger-Odoorn, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Midden-Drenthe, Noordenveld en Westerveld. Hiermee verzorgt de GGD ook de zorg voor 0-4 jarige op de consultatiebureaus van deze gemeenten. Je wilt het beste voor je kind: een onbezorgde jeugd en een goede gezondheid. Als ouder speel je daarbij een belangrijke rol. Je staat er niet alleen voor. GGD Drenthe kijkt graag met je mee naar de ontwikkeling van je kind. GGD Drenthe beantwoordt jouw vragen over de gezondheid, opvoeding en gedrag van je kind en staat scholen en kinderopvang bij in hun streven gezond en veilig te zijn.
Naar website

logo_top

De gemeente Hoogeveen vindt het belangrijk dat elk kind gelukkig is. Maar wanneer ben je nou echt gelukkig? Dat is lastig om te zeggen. Toch heeft de gemeente een aantal doelen gesteld om elk kind zonder zorgen te laten
opgroeien. Daar gaat de gemeente zich de komende twee jaar 100% voor inzetten. Want elk kind verdient het om gelukkig, gezond en blij op te groeien. Hoogeveen geeft je de vijf! Binnen Jong Hoogeveen werkt de gemeente Hoogeveen met vele partners samen om dit doel te bereiken.
Naar website

logohgv

Samen met het onderwijs en andere organisaties zet de Bibliotheek zich in voor taal- en leesbevordering bij kinderen en jongeren vanaf 0 tot en met 18 jaar. De bibliotheek ontwikkelt stimulerende leesactiviteiten, adviseert over jeugdboeken, ondersteunt bij de schoolmediatheken, levert collecties rond thema’s (bijvoorbeeld bij de peutergroepen) en organiseert informatieve bijeenkomsten voor ouders en leerkrachten. Ook richt ze zich op het mediawijs maken van kinderen en hun ouders en leerkrachten. In Hoogeveen organiseert de bibliotheek samen met andere organisaties vele activiteiten rondom lezen en leesbevordering voor kinderen in de voorschoolse en basisschool leeftijd.
Naar website

_xm6snIB

Stichting Welzijnswerk biedt hulp en ondersteuning aan jeugd en jongeren van 0 tot 23 jaar in Hoogeveen, maar ook aan alle andere inwoners van Hoogeveen. Op verschillende manieren werkt de SWW samen aan veilig opgroeien en talentontwikkeling van kinderen. Voor- en Vroegschoolse Educatie en Opvoedingsondersteuning (VVE & O) ondersteunt ouders op een positieve manier bij de opvoeding en ontwikkeling van hun jonge kind.
Naar website

Het Ouder&Kind Café is een samenwerking tussen GGD Drenthe, Centrum voor Jeugd en Gezin
De Wolden Hoogeveen, Bibliotheek Hoogeveen, Jong Hoogeveen en de SWW.

Image Map

Heb je iets te vragen? Neem dan contact met ons op